Pohjoinen alma mater -tekstin visualisointi
22.1.2020 12:39

Tutustu Oulun yliopistoon eri vuosikymmenillä

Yliopisto

Tiesitkö, että Oulun yliopiston ensimmäisenä lukuvuona 1959-60 luentosalin virkaa saattoi toimittaa keittiö tai olohuone? Tai että vuonna 1989 Neuvostoliiton johtaja Mihail Gorbatshov halusi Suomen vierailullaan nimenomaan Ouluun ja päätyi yliopistolle kahvittelemaan ja juttelemaan tekniikan ylioppilaiden kanssa? Tai että vuonna 2006 Oulun yliopisto oli jo toiseksi suosituin opiskelijavaihtokohde Suomessa?

60-vuotiasta yliopistoamme juhlistava, avoimesti saatavilla olevan Pohjoinen alma mater -verkkojulkaisu tutustuttaa Oulun yliopistoon eri vuosikymmenillä erilaisten faktojen, kuvien ja tarinoiden kautta, ja kertoo kuinka yliopisto kasvoi ja kehittyi vaatimattomista lähtökohdista kansainvälisesti arvostetuksi monitieteiseksi tiedeyliopistoksi. Julkaisusta löytyy tietoa mm. yliopiston toiminnasta sen ensimmäisinä vuosina, Linnanmaan kampuksen rakentamisesta, teknologiabuumin vuosista jne.

Julkaisu käsittää osat:

Pohjois-Suomen oma yliopisto 1960-1980
Valtakunnan kakkonen 1980-1990
ICT-huuman vallassa 1990-2000
Kansainvälinen kampus 2000-2010
Huippututkimusta Oulussa 2010-luku

Tutustu verkkojulkaisuun osoitteessa: http://www.pohjoinenalmamater.fi/ ja jaa sitä edelleen verkostoissasi!